Evenimente

Dragostea în timpul iernii

Dec 12, București

Iarna ne bate la uşă şi pentru că vrem să marcăm acest moment şi la Centrul de Psihoterapie Psihanalitică, ne-am gȃndit să vă facem o surpriză şi să petrecem o zi ȋmpreună discutȃnd despre dragoste. O zi alături de psihologi şi specialişti ȋn doemniul psihologiei şi comportamentului uman, oameni interesaţi şi pasionaţi de psihologia relaţiilor.
Vezi mai mult
Dragostea, iubirea, relaţiile de cuplu reprezintă unele dintre motivaţiile fundamentale ale fiintei umane. Ne naştem ȋn căutarea unui celălalt cu care să ne ȋmpletim destinul. Ne trăim viaţa tȃnjind după dragoste. Uneori există un “dar”, care ȋntunecă cel mai frumos sentiment şi atunci cerem explicaţii, vrem să găsim vinovatul sau , pur şi simpu, mergem mai departe, repetȃnd destinul.
Cum răspundem acestor provocări, mai ales ȋn contextul actual al pandemiei şi ce impact are asupra vieţii sentimentale sunt intrebări suplimentare la care ne vor răspunde unii dintre cei mai buni oameni pe care ȋi ştim ȋn domeniul psihologiei şi psihoterapiei.
Prima sesiune va fi dedicată sexualităţii şi problemelor ce apar la acest nivel. Discutăm cu psihoterapeut psihanalist Delia Mina despre inhibiţiile sexuale, despre corp şi psihosomatizare şi cum toate aceste lucruri se manifestă ȋn relaţii.
Nansi Lungu, specialist ȋn comportamentul uman, behavior analist la Bitdefender ne va ajuta să ȋnţelegem intimitatea şi misterele relaţiilor virtuale ȋn cadrul temei „Dragoste şi intimitate. Oameni reali ȋn relaţii virtuale.”
Winnicott spunea ca iubirea nu este posibilă fără ură, de aceea o avem invitată pe psiholog Ioana Brigle pentru a ne vorbi despre „Dragoste şi ură. Fericirea ȋn cuplu.”
Ȋn cea de-a doua parte a ȋntȃlnirii noastre, psiholog Ana Dobre va aborda tema “De ce e importantă iubirea şi despre dragostea matură”.
Cui se adresează?
– Tuturor celor interesaţi şi pasionaţi de psihologie, psihoterapie , dezvoltare personală;
– Celor care ȋntȃmpină dificultăţi şi caută soluţii ȋn relaţiile cu soţul/soţia, partenrul/partenera (divorţ, separare, infidelitate)
– Celor care vor să-şi ȋmbunătăţească relaţiile cu ceilalţi;
– Celor pasionaţi de mintea umană şi dezvoltarea psihologică;
– Celor care ȋşi doresc să afle mai multe lucruri despre misterele minţii umane şi ale relaţiilor de iubire.
Mod de desfăşurare: online pe platforma Zoom. Fiecare webinar are o durată de 45 de minute.
Numar maxim de participanţi 100.
Costul este de : 100 de lei/zi (toate cele 4 webinarii) sau 40 de lei/tema webinar – se achită ȋn contul Ro90 RZBR 0000 0600 1499 3518 – Delia Mina, Raiffeisen Bank. Dovada achitării se trasmite la adresa de mail psihoterapeut.deliamina@gmail.com
Ȋnscrerile se fac folosind mesageria din eveniment, sau telefonic la nr 0724 510 687 (persoana de contact Delia Mina).
Program:
10:45 – 11:00 Cuvant de bun venit
11:00 – 11:45 Dragoste, sexualitate şi disfuncţii sexuale. – Psiholog Delia Mina
12:00 – 12:45 Dragoste şi intimitate. Oameni reali ȋn relaţii virtuale. – Behaviour Analyst Nansi Lungu
13:00 – 13:45 Dragoste şi ură. Despre fericirea ȋn cuplu. – Psiholog Ioana Brigle
14:00 – 14:45 De ce este importantă iubirea. Dragostea matură. – Psiholog Ana Dobre

Individual

100 Ron/zi

40 Ron/webinar

Grup de studiu

Nov 15-29, București

Proaspăt ieşită din tipografie “Freud neortodox. Aşa cum se vede de pe divan” este o culegere de cazuri relatate de ȋnşişi pacienţii lui Freud şi care ne ajută să privim ca printr-un vizor asupra modului real de lucru al lui Freud ca psihanalist.
Cazurile sunt de-a dreptul uimitoare deoarece cu toţii l-am imaginat pe Freud un analist mai degrabă obiectiv, trasparent şi eventual destul de rezervat, ceea ce nu lasă de ȋnţeles pacienţii săi.
Vezi mai mult
Fiecare cu o poveste specială, relatările lor sunt pline de ȋnţeles şi vorbesc atȃt despre personalitatea lui Freud, despre el ca psihanalist, cȃt şi despre psihanaliză ȋntr-o manieră ce nu a fost surprinsă pȃnă acum de niciuna dintre operele scrise de acesta.
Din 15 Noiembrie ne reȋntȃlnim duminica, cu o frecvenţă de o ȋntȃlnire la două săptămȃni pentru a analiza şi a reflecta pe marginea poveştilor freudiene.
Grupul se desfăşoară pe parcursul a unei ore şi jumătate, fiecare participant avȃnd ocazia să intervină, sa analizeze şi să se exprime, făcȃnd astfel, un exerciţiu de gȃndire psihanalitică.
Cui se adresează?
– Studenţilor la psihologie, medicină şi domenii conexe;
– Psihologilor sau aspiranţilor la o carieră ȋn psihoterapie, psihanaliză şi celor care ȋşi doresc să ȋnceapă o analiză personală ȋn psihanaliză.
– Oricine este pasionat de psihologie, psihoterapie, dezvoltare personală, psihanaliză.
Program:
15.11.2020 – caz 1
29.11.2020 – caz 2
06.12.2020 – caz 3
13.12.2020 – caz 4
Mod de desfăşurare: platforma Zoom (link-ul va fi comunicat după achitarea taxei de participare), prezentare de caz şi aspecte teoretice, discuţii libere pe marginea materialului. Veţi fi ghidaţi ȋn parcurgerea materialului de către Psiholog Psihanalist Delia Mina.

Individual

180 Ron

/ persoană

Studenți

140 Ron

/ persoană

Introducere În Psihologia Sinelui

Nov 16-24, București

Centrul de Psihoterapie Psihanalitică are plăcerea de a vă invita la un curs introductiv de psihanaliză, ȋn Psihologia Sinelui. Cursul este susţinut de Delia Mina, psihoterapeut psihanalist in cadrul Centrului de Psihoterape Psihanalitica.
Cursul “BASIC PATH”, este un curs introductiv ȋn Psiholoigia Sinelui ce porneşte de la lucrările lui Heinz Kohut, psihanalist american şi intemeietorul Psihologiei Sinelui şi va parcuge concepte esenţiale de-a lungul a 4 ȋntȃlniri.
Vezi mai mult
Psihologia Sinelui, este o abordare nouă ȋn psihanaliză ce se ȋndepăratează semnificativ de abordarea clasică, rămȃnȃnd totodată complementară sau paralelă acesteia.
Aceasta nouă abordare acordă un rol important sinelui care este vazut, ȋn sens larg, ca centrul universului psihologic, iar ȋn sens restrȃns ca un “conţinut al aparatului mental”. Problematica tulburării de personalitate narcisice este, de asemenea, preocuparea Psihologiei Sinleui, aducȃnd o importantă contribuţie dezvoltării psihologiei şi ȋnţelegerii tratamentului psihoterapeutic.
Fiecare lecţie va fi exemplificată printr-un caz, fiecare participant primind un suport de curs, texte şi materiale uitile ȋn ȋntelegerea temelor.
La finalul cursului, participanţii vor primi suport de curs si diploma de participare.
Cui se adrsează?
– Celor care ȋşi doresc o carieră ȋn domeniul psihologiei, studenţilor la psihologie sau medicină, asistenţă socială, filosofie, etc.
– Psihologilor;
– Celor care lucrează cu copii;
– Tuturor celor care sunt interesaţi de dezvoltare personală, dezvoltare umana şi modul ȋn care funcţionează mintea.
Cursul se desfăşoară online pe platforma Zoom. Durata cursului 4 lectii/ 1 h 30 min. Lecţiile au loc de 2 ori /săptamȃnă.
Lectia 1: Psihologiei Sinelui – prezentare generală.
Lecţia 2. Modul empatic de ascultare.
Lecţia 3. Psihologia Sinelui – Perspective asupra Complexului Oedip.
Lecţia 4. Perspectivele Psihologiei Sinelui asupra apărărilor şi rezistenţelor. Prezentare caz: „Cum lucra Kohut?”

Individual

300 Ron

/ persoană

Stima De Sine

Nov 18, București

Când și cum se formează stima de sine? De ce unele persoane dezvoltă o stimă de sine puternică , iar despre alții putem spune că , în ciuda numeroaselor calități, nu au încredere ei?
Vezi mai mult
Ce putem face pentru o stare de mai bine și pentru întărirea sentimentului de perfecțiune fizica, estetica și psihica, dar și cum contribuie psihoterapia la reechilibrarea stimei de sine sunt punctele de discuție ale webinarului gratuit.
Ne dam întâlnire, așadar, la Ora de psihanaliză, pe zoom, miercuri 18.11 de la ora 18.
Webinarul este gratuit și se desfășoară online pe platforma Zoom.
Cui se adresează?
– Celor interesați de psihologie, psihoterapie, psihanaliză;
– Celor interesați de dezvoltare personala;
– Parinti, bunici, celor care lucrează cu copii

Individual

Gratuit

/ persoană

Grup

Gratuit

/ persoană

Visul

Nov 11, București

Visele au fost ȋntotdeauna parte din viaţa de zi cu zi, iar istoria demonstrează ca oniricul a jucat un rol extrem de important ca parte centrală a religiei, ȋn ritualuri, ȋn ȋndepartarea spiritelor nefaste şi nu numai.
Filosofia şi-a manifestat interesul faţă de vise, iar pentru arta şi literatură au fost surse de inspiraţie.
Ştiinţele precum neurologia şi neurobiologia au ȋncercat, de asemenea, să descifreze tainele acesti lumi misterioase.
Vezi mai mult
“Visul este calea regală către inconştient” spunea Sigmund Freud, care a dedicat studiului visului un loc important. Prin a sa “Interpretare a viselor” publicată ȋn 1899, Freud oferea o dimensiune cu totul specială. Visul este o manifestare a inconştientului, iar fiecare vis are o interpretare, un sens, care de data aceasta este unul foarte intim şi strȃns legat de viaţa psihologică a visătorului.
La ȋnceput, pentru Freud, interpretarea viselor era şi o condiţie necesară ȋn a deveni psihanalist.
Noi ne ȋntȃlnim pe 11 Noiembrie la un webinar gratuit despre vis. Vom vorbi despre teoria psihanalitică a visului, despre cum se interpretează acesta, de ce visăm urȃt, care sunt simbolurile universale şi ce spun acestea despre visitor, dar şi multe alte lucruri interesante.
Webinarul este gratuit!
Mod de desfăşurare: online , pe platforma Zoom.
Topic: Visul
Time: This is a recurring meeting Meet anytime
Meeting ID: 876 8717 1990
Passcode: 279541

Individual

Gratuit

/ persoană

Probleme de Viață – Perspective Psihoterapeutice

Nov 04, București

“Viaţa, aşa cum o găsim, este prea grea pentru noi; implică prea multa durere, prea multe dezamăgiri, sarcini imposibile. Nu ne descurcăm fara remedii paleative” spunea Sigmund Freud pe un ton grav.
Uneori, provocările vieţii ne fac să ne ȋngrijorăm prea tare şi să privim cu neȋncredrere ȋn viitor. Alteori ne simţim copleşiţi de grija pentru ceilalţi, de prea multă muncă sau, pur şi simplu, neȋmplinirile ne fac să nu avem ȋncredere ȋn noi. Avem nevoie de sensuri, de explicaţii şi ȋnţelegeri chiar şi dintre cele mai banale.
Vezi mai mult
Toate aceste provocări, fireşti de altfel, le numim probleme de viaţă.
Miercuri, 4 Noiembrie, vorbim despre sensuri, despre viaţă şi soluţii la problemele de zi cu zi la “Ora de psihanaliză”.
Webinar gratuit!
Cui se aderesează?
– Celor pasionaţi de psihologie, psihoterapie şi psihanaliză;
– Celor interesaţi de dezvoltare personala;
Ȋnscreirea se face prin butonul “Going” din eveniment.
Webinarul se desfasoară online, pe platforma Zoom
Topic: Probleme de viata – perspective psihoterapeutice
Time: This is a recurring meeting Meet anytime

Meeting ID: 876 8717 1990
Passcode: 279541

Toate aceste provocări, fireşti de altfel, le numim probleme de viaţă.
Miercuri, 4 Noiembrie, vorbim despre sensuri, despre viaţă şi soluţii la problemele de zi cu zi la “Ora de psihanaliză”.
Webinar gratuit!
Cui se aderesează?
– Celor pasionaţi de psihologie, psihoterapie şi psihanaliză;
– Celor interesaţi de dezvoltare personala;
Ȋnscreirea se face prin butonul “Going” din eveniment.
Webinarul se desfasoară online, pe platforma Zoom
Topic: Probleme de viata – perspective psihoterapeutice
Time: This is a recurring meeting Meet anytime
Meeting ID: 876 8717 1990
Passcode: 279541

30 Locuri

Gratuit

04

Oct

Cu Pandemia Pe Divan

București

Trăim vremuri altfel. Ȋn liniştea sau rutina zilelor de dinainte de pandemie, viaţa noastră avea un anumit ritm. Toată forfota cotidiană a trecut ȋntr-o zi ȋn online. Şcoala, facultatea, şedintele corporate, şedintele de psihoterapie, poate chiar şi ȋntȃlnirile cu prietenii, chiar şi noi, la webinariile de miercuri, toate au ȋnceput să funcţioneze altfel.

17

Oct

Tulburările De Personalitate

București

Centrul de Psihoterapie Psihanalitică Bucureti organizează “Clasa de psihanaliză” cu tema “Tulburările de personalitate.
Denumite clinic tulburări de personalitate, acestea sunt ȋnţelese ca tipuri de personalitate extreme pe care le regăsim ȋn literatură, cinematografie, dar şi ȋn viaţa de zi cu zi.

30

Sept

Relațiile De Iubire

București

Cea mai adȃncă motivaţie a fiinţei umane este legătura emoţională cu celălat. Aceasta legătură ȋncepe ȋn primii ani de viaţă, ȋn relaţia cu părinţii şi se extinde, ulterior, către restul lumii. Cea de-a doua cea mai importantă legătură este cea cu partenerul de viaţă.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII MEREU LA CURENT CU TOATE NOUTĂȚILE CENTRULUI DE PSIHOTERAPIE PSIHANALITICĂ

Adresă

Str. Nicolae Constantinescu nr.13, Bucuresti, Sector 1

Telefon

0724510687

Email

psihoterapeut.deliamina@gmail.com